Співробітництво у сфері безпеки: Україна та Німеччина підписали важливу угоду

Угода діє протягом 10 років із моменту її підписання та чітко закріплює конкретні компоненти безпекових зобов'язань, які Німеччина надала Україні.
Співробітництво у сфері безпеки: Україна та Німеччина підписали важливу угоду
Володимир Зеленський та Олаф Шольц підписали історичну угоду / president.gov.ua

У п'ятницю, 16 лютого, у межах візиту до Німеччини Президент України Володимир Зеленський підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною й Федеративною Республікою Німеччина. Про це повідомили в Офісі президента.

Читайте також:

"Цією безпрецедентною угодою Німеччина засвідчує свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів від 1991 року. Німеччина має намір надавати підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно для того, щоб допомогти нашій державі захистити себе та відновити територіальну цілісність", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що двостороння угода діє протягом 10 років із моменту її підписання та чітко закріплює конкретні компоненти безпекових зобов'язань, які Німеччина надала Україні. Зокрема, документ визначає пріоритетні сфери двосторонньої безпекової співпраці - військової, політичної, фінансової та гуманітарної.

Читайте також:

Так, в угоді зафіксовано, що у 2024 році Німеччина надасть кошти на військову допомогу Україні на загальну суму понад 7 млрд євро, що значно посилить українську армію. 

Також сторони визнають важливість застосування санкцій для обмеження доступу РФ до фінансів, товарів, технологій та послуг, які вона використовує у своїй агресивній війні. 

Відповідно до документа Німеччина працюватиме над підтримкою санкційного тиску на Росію та боротьбою з ухиленням від санкцій, доки триватиме війна РФ проти України та доки не буде відновлено територіальної цілісності нашої держави.

Читайте також:

Крім того, Німеччина продовжуватиме роботу в Коаліції щодо створення трибуналу щодо злочину агресії проти України для забезпечення ефективної відповідальності.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали меморандум про взаєморозуміння із Міністерством оборони Королівства Бельгія. Це дає поштовх до розвитку двосторонніх відносин, зокрема у сфері оборонного виробництва.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK