ЄС надасть Україні 1 млн боєприпасів до кінця 2024 року, - Боррель

Жозеп Боррель підкреслив, що Україна залишається найвищим пріоритетом для Євросоюзу.
ЄС надасть Україні 1 млн боєприпасів до кінця 2024 року, - Боррель
Жозеп Боррель та Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

До кінця 2024 року Україна отримає від Європейського Союзу 1 млн необхідних боєприпасів. Про це заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель під час брифінгу за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Читайте також:

Боррель підкреслив, що Україна залишається найвищим пріоритетом для Євросоюзу. Він додав, що ЄС має надати нашій державі все, чого вона потребує для перемоги.

"Ми надзвичайно цінуємо військову допомогу, яку ЄС надає Україні. Європейський оборонно-промисловий комплекс нарощує свої потужності, і я впевнений, що ми скоро це відчуємо. Адже прискорення поставок артилерійських боєприпасів в Україну - один із ключових пріоритетів зараз", - зазначив очільник українського уряду.

Він також висловив сподівання, що вже скоро буде ухвалене рішення про створення Фонду підтримки України (Ukraine Assistance Fund) у рамках EPF.

Читайте також:

Шмигаль і Боррель також обговорили створення спільних оборонних підприємств та посилення санкцій проти Росії. Прем'єр-міністр зауважив, що Україна розраховує на ухвалення 13-го пакету санкцій уже цього місяця.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів підтримав постанову, яка прискорює запуск та розвиток виробництв боєприпасів в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK