За гроші обіцяли повернути з полону воїнів ЗСУ: в Україні затримали шахраїв

У Києві "на гарячому" затримано двох ділків, які вимагали 60 тис. доларів США в родичів двох полонених військовослужбовців.
За гроші обіцяли повернути з полону воїнів ЗСУ: в Україні затримали шахраїв
СБУ затримала ділків, які видурювали гроші в родичів військовополонених / ssu.gov.ua

Служба безпеки затримала ділків, які видурювали гроші в родичів українських військовополонених, обіцяючи обмін. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

У Києві "на гарячому" затримано двох ділків, які вимагали 60 тис. доларів США в родичів двох полонених воїнів ЗСУ. Фігуранти обіцяли передати гроші учасникам окупаційних угруповань РФ для включення військовополонених до "списків обміну".

За наявними даними, зловмисники мали зв'язки серед бойовиків та дистанційно отримували від них інформацію про українських полонених. При цьому повертати воїнів ЗСУ додому учасники "схеми" не збиралися.

Читайте також:

"Для переконливості при спілкуванні з родичами полонених українських бійців ділки видавали себе за співробітників правоохоронних органів. Служба безпеки поетапно задокументувала злочинні дії фігурантів і затримала їх під час передачі останнього "траншу", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в оселях затриманих вилучено підроблені посвідчення правоохоронних органів, візитну картку представника російської "неурядової" організації, "розцінки" за конфіденційну інформацію про громадян України та інші речові докази.

Читайте також:

Наразі слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в Харкові викрили місцевого жителя, який виманював 10 тисяч американських доларів із дружини загиблого воїна ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK