В Україні може подорожчати автогаз через блокаду кордону: чи чекати на дефіцит

Постачальникам автогазу з технічних причин важко переорієнтуватися на залізницю, і вони мають об'їжджати польський кордон через Словаччину чи Румунію.
В Україні може подорожчати автогаз через блокаду кордону: чи чекати на дефіцит
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні можуть зрости ціни на скраплений газ, оскільки при імпорті необхідно об'їжджати польську ділянку кордону. Подорожчання цього пального, імовірно, становитиме до 3 грн/л. Про це заявив директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн, передає Укрінформ.

Читайте також:

За його словами, водночас дефіцит автогазу не прогнозується.

"По скрапленому газу очікуємо здорожчання. Але, якщо восени здорожчання було через дефіцит, бо 30% імпорту було заблоковано, то зараз дефіциту не буде. Але Польща залишається великим постачальником автогазу", - пояснив експерт.

Читайте також:

Він розповів, що постачальникам автогазу з технічних причин важко переорієнтуватися на залізницю, і вони мають об'їжджати польський кордон через Словаччину чи Румунію.

"Це коло буде коштувати нам до приблизно 3 грн на літр. Ми бачимо, що вже підвищуються ціни як у роздрібному ринку, так і в оптовому", - повідомив Куюн.

Читайте також:

При цьому вплив на ринок бензину та дизельного пального експерт наразі не прогнозує, оскільки постачальники цього пального вже пристосувалися до блокади кордону.

"Що стосується залізниці, то поки що ознак блокування перевезень нафтопродуктів не бачимо. Постачальники, зокрема Orlen, планують відвантаження", - зазначив Куюн.

Читайте також:

Він додав, що учасники ринку стежать за розвитком подій, адже якщо польські протестувальники почнуть блокувати залізничні перевезення, наслідки для України будуть відчутними.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України відновив дію вимог до якості пального не нижча від екологічного стандарту "Євро-5". Тепер паливо стандартів "Євро-3" та "Євро-4" продавати заборонено.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK