Нафтогаз, УЗ, Укроборонпром та ще три держпідприємства зобов'язали терміново перерахувати дивіденди в бюджет

Уряд як акціонер ухвалив рішення спрямувати в держбюджет частину дивідендів компаній, для яких він є органом управління.
Нафтогаз, УЗ, Укроборонпром та ще три держпідприємства зобов'язали терміново перерахувати дивіденди в бюджет
Ілюстративне фото / depositphotos.com

До 29 лютого 2024 року шість акціонерних товариств мають забезпечити авансове перерахування до держбюджету не менше ніж 50% річних дивідендів на державну частку від результатів господарської діяльності у 2023 році. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Читайте також:

Відповідне розпорядження щодо тих товариств, де Кабінет Міністрів є органом управління, уряд затвердив 27 лютого.

"Уряд як акціонер ухвалив рішення спрямувати в держбюджет частину дивідендів компаній, для яких він є органом управління. Це обумовлено необхідністю поповнення державного бюджету в умовах повномасштабної війни для фінансування видатків держави", - прокоментував заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Рішення стосується таких компаній: АТ "НАК "Нафтогаз України", АТ "Українська залізниця", АТ "Укроборонпром", а також ПрАТ "Укргідроенерго", АТ "Українські енергетичні машини", ПрАТ "Нижньодністровська ГЕС", АТ "Українська оборонна промисловість".

Читайте також:

За даними Міністерства фінансів, це дозволить забезпечити надходження до державного бюджету в лютому на 3 млрд грн.

Раніше ми писали, що з 29 червня 2023 року діяльність державного концерну "Укроборонпром" припинено. Замість цього створено акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK