Україна та Нідерланди підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки

В угоді зафіксоване надання з боку Нідерландів військової допомоги на 2 млрд євро у 2024-му.
Україна та Нідерланди підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки
Марк Рютте й Володимир Зеленський / president.gov.ua

У п'ятницю, 1 березня, у Харкові президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Нідерландами. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Читайте також:

Угода закріплює рішення Нідерландів продовжувати співпрацю з метою подальшого надання та розширення допомоги Україні в захисті від російської агресії стільки, скільки буде необхідно. Документ є чинним протягом 10 років із дати його підписання.

Зокрема, в угоді зафіксоване надання з боку Нідерландів військової допомоги на 2 млрд євро у 2024-му та продовження оборонної підтримки впродовж 10 років.

Читайте також:

"Документ містить потужний військовий блок, який передбачає надання Україні сучасного військового обладнання та підтримку оборонної промисловості. Пріоритет у наданні ППО, артилерії, бронетехніки, у підтримці морських і далекобійних спроможностей та, зокрема, Повітряних сил", - йдеться в повідомленні.

У невійськовій сфері, зокрема, передбачається посилення допомоги Україні в напрямку економічного відновлення й відбудови, протидії гібридним загрозам, у галузі розвідки, кібернетичної та інформаційної безпеки, у сфері боротьби з оргзлочинністю, а також у галузі критичної інфраструктури.

Читайте також:

Крім того, у документі розширені блоки щодо санкцій, відшкодування збитків та притягнення держави-агресора до відповідальності, а також щодо підтримки з боку Нідерландів культурної спадщини України.

Угода чітко підтверджує підтримку з боку Нідерландів майбутнього членства України в ЄС і НАТО.

Раніше ми писали, що Україна підписала шість безпекових угод із країнами Європи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK