Кабмін виділив 152 млн грн на блокування мовлення РФ на прикордонних територіях

Система діятиме в дев'яти областях: Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Вінницькій та Одеській.
Кабмін виділив 152 млн грн на блокування мовлення РФ на прикордонних територіях
Ілюстративне фото / depositphotos.com

5 березня 2024 року Кабінет Міністрів України виділив Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації 152 млн грн із резервного фонду державного бюджету на побудову системи блокування трансляції програм ворожих теле- та радіоканалів на прикордонних територіях. Про це повідомили в Держспецзв'язку.

Читайте також:

Планується, що система діятиме в дев'яти областях: Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Вінницькій та Одеській.

"Реалізація проєкту дасть можливість витіснити "русскій мір" з інформаційного простору України. Вплив російської пропаганди на українське населення буде зменшено, а рівень інформаційної безпеки України зросте", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Також зазначається, що ухвалення цього розпорядження допоможе виконати рішення Ради національної безпеки й оборони України від 18 березня 2022 року "Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави".

Раніше ми писали, що росіяни не втомлюються вигадувати різні фейки про Україну та її президента. На цей раз ворог розповідає, що Володимир Зеленський нібито придбав віллу Йозефа Геббельса. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI) спростували це.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK