На ринку небанківських фінпослуг з'явилися чотири нові гравці, два залишили ринок - НБУ

Станом на 29 лютого на небанківському ринку працювали 586 фінансових компаній (у січні було 528).
На ринку небанківських фінпослуг з'явилися чотири нові гравці, два залишили ринок - НБУ
Національний банк України / flickr.com

У лютому 2024 року кількість учасників небанківського фінансового ринку збільшилася з 1058 (станом на 31 січня 2023 року) до 1060 (станом на 29 лютого 2024 року), кількість банків залишилася незмінною - 63. Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

Читайте також:

"З реєстрів примусово виключено одну фінансову компанію та за ініціативою заявника виключено одного страховика. Водночас до реєстру включено одного страхового брокера та три колекторські компанії", - йдеться в повідомленні.

Упродовж лютого фінансовій компанії та страховику анульовано всі ліцензії добровільно (на підставі поданих ними заяв). Щодо двох інших фінансових компаній ухвалено рішення про надання погодження зміни обсягу ліцензії, зокрема одній фінансовій компанії погоджено розширення обсягу ліцензії на вид діяльності з надання фінансових послуг, ще одній фінансовій компанії погоджено звуження обсягу ліцензії на вид діяльності з надання фінансових послуг.

Читайте також:

Станом на 29 лютого на небанківському ринку працювали 586 фінансових компаній (у січні було 528), 86 страховиків non-life (було 87), 12 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом, 125 ломбардів (кількість не змінилася), 129 кредитних спілок (кількість не змінилася), 10 лізингових компаній (було 69), 37 страхових брокерів (було 36), 74 колекторські компанії (було 71).

Крім того, на ринку визнано 18 банківських груп (було 19) та 21 небанківську групу (було 20).

Читайте також:

На платіжному ринку діє 18 платіжних систем, створених резидентами, ураховуючи державні (було 19), та 15 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами (було 16). 

Крім того, на ринку діють надавачі фінансових платіжних послуг, серед яких 20 платіжних установ (було 19), 11 фінансових установ, що мають право на надання платіжних послуг (кількість не змінилася), один банк-емітент електронних грошей (кількість не змінилася) та один оператор поштового зв'язку (кількість не змінилася).

bank.gov.ua

Раніше ми писали, що у 2024 році Національний банк планує провести відкрите тестування державної цифрової валюти - е-гривні, до якого зможуть приєднатися банки, небанківські фінансові установи та їхні клієнти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK