Україна переходить на літній час: у Мінекономіки назвали причини

Введення літнього часу є загальноприйнятою міжнародною практикою.
Україна переходить на літній час: у Мінекономіки назвали причини
Ілюстративне фото / Getty Images

У неділю, 31 березня, Україна переходить на літній час. О 3-й годині за київським часом стрілку годинника потрібно перевести на 1 годину вперед. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів №509 від 13.05.1996 "Про порядок обчислення часу на території України".

Зазначається, що щорічно в останню неділю березня о 3-й годині годинникова стрілка переводиться на 1 годину вперед, в останню неділю жовтня - о 4-й годині на 1 годину назад.

Читайте також:

"Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню, а в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що запровадження літнього часу є загальноприйнятою міжнародною практикою. 

Читайте також:

У Європейському Союзі діє Директива 2000/84/ЕС Європейського Парламенту й Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час, відповідно до якої в країнах-членах ЄС запроваджено на їхніх територіях порядок обчислення часу: перехід на літній час із кінця березня й на зимовий у кінці жовтня.

Раніше ми писали, що на Дніпропетровщині сільгосптехніка зможе виходити в поле цілодобово без перерв на комендантську годину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK