На Донеччині командир військової частини з підлеглими розтратили 3,5 млн грн "бойових"

ДБР викрило учасників організованої групи, які розтратили понад 3,5 млн гривень "бойових" виплат для військових.
На Донеччині командир військової частини з підлеглими розтратили 3,5 млн грн "бойових"
Працівники військової частини розтратили 3,5 млн "бойових" / dbr.gov.ua

На Донеччині викрили командира однієї з військових частин та чотирьох його підлеглих. Вони протиправно нараховували та виплачували "бойові" військовим підрозділу, які фактично не несли службу на передовій. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

"Організатори оборудки розробили злочинну схему для отримання частини з нарахованих "бойових" доплат військовим свого підрозділу. Підозрювані включили в списки для виплат 10 військовослужбовців частини, які фактично не брали безпосередню участь у бойових діях та перебували за межами Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Протягом 6 місяців цим військовослужбовцям у різний період безпідставно нараховувалось по 100 тисяч гривень. Частину коштів начебто як благодійну допомогу для свого підрозділу вони перераховували на вказаний командуванням картковий рахунок.

Читайте також:

Так у період із березня по вересень сума завданих державі збитків становила майже 3,5 млн грн.

Командир військової частини та троє його підлеглих підозрюються в розтраті й заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Читайте також:

Ще одна учасниця злочинної схеми підозрюється в розтраті та заволодінні чужим майном, вчиненим організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що аудитори Міністерства оборони України встановили порушення у військових частинах більш ніж на 180 млн гривень. Окремим військовослужбовцям безпідставно виплачували додаткову грошову винагороду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK