"Бойові" доплати: в Україні виявили зловживання з винагородою військовим

Українські військові в тилу незаконно отримали 123 млн грн "бойових".
"Бойові" доплати: в Україні виявили зловживання з винагородою військовим
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Понад 123 млн гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участь у бойових діях та не виконували бойових завдань. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Читайте також:

Служба внутрішнього аудиту Міноборони перевірила близько 40 військових частин та з'ясувала, що чинні правила дозволяють командирам військових частин "надто вільно тлумачити терміни "бойові дії" та "бойове (спеціальне) завдання" й виплачувати додаткову винагороду на свій розсуд".

Наприклад, в одному з випадків військовослужбовцям понтонно-мостової роти, які виконували завдання в Київській області, виплатили щомісячну додаткову винагороду в розмірі 100 тисяч гривень.

"Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо", - прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Читайте також:

У пресслужбі додали, що Міноборони консультується з Генеральним штабом ЗСУ, щоб виплати додаткової винагороди отримували лише ті, хто виконує бойові завдання та бере участь у бойових діях.

Раніше ми писали, що двоє військовослужбовиць із Рівненської області незаконно отримували грошове забезпечення та бойові доплати, практично не з'являючись на місце служби.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK