У Чернігові очільник ВЛК за хабарі "списував" ухилянтів із військового обліку

В обмін на хабарі керівник ВЛК допомагав призовникам ухилятися від мобілізації.
У Чернігові очільник ВЛК за хабарі "списував" ухилянтів із військового обліку
У Чернігові на хабарі спіймали голову ВЛК / ssu.gov.ua

Чинного керівника військово-лікарської комісії Чернігівської області викрили на корупції. В обмін на хабарі він допомагав призовникам ухилятися від мобілізації. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Читайте також:

Фігурант був учасником злочинної схеми, що організував колишній голова обласної військово-лікарської комісії Чернігівщини, якого СБУ задокументувала в лютому 2024 року. Також викрито їхню спільницю - посадовицю медкомісії Чернігівського військкомату.

"Фігуранти організували видачу неправдивих медичних висновків, у яких прописували важкі "діагнози" призовників. Потім ці документи направляли до військкомату з позначкою: непридатний до служби через "погане" здоров'я. Це дозволяло ухилянтам списатися з військового обліку й виїхати за кордон", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Встановлено, що фігуранти одержували з кожного клієнта до 5 тис. американських доларів.

На підставі зібраних доказів обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Дії очільника ВЛК додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України. Наразі він перебуває під вартою.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:

Також за матеріалами СБУ арештовано майно затриманого ексочільника обласної ВЛК. Йдеться про майже 1 млн доларів США, 4 квартири в Києві, Чернівцях і Чернігові загальною площею понад 400 кв. метрів та земельні ділянки на Чернігівщині загальною площею близько 4 гектарів.

Раніше ми писали, що в Україні заблокували ще 4 схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах затримано всіх організаторів оборудок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK