Україна уклала безпекову угоду ще з однією країною: деталі

Латвія зобов'язується допомагати Україні в захисті від російської агресії стільки, скільки буде потрібно.
Україна уклала безпекову угоду ще з однією країною: деталі
Україна та Латвія уклали безпекову угоду / president.gov.ua

У четвер, 11 квітня, у Вільнюсі президент України Володимир Зеленський і президент Латвії Едгарс Рінкевичс підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Читайте також:

Відповідно до угоди Латвія зобов'язується допомагати Україні в захисті від російської агресії стільки, скільки буде потрібно. Цього року країна надасть військову підтримку на суму близько 112 млн євро. Крім того, Латвія надаватиме оборонну допомогу на 0,25% ВВП щороку.

"Документ засвідчує готовність Латвійської Республіки допомагати з відновленням і відбудовою, захистом критичної інфраструктури, розмінуванням, безпілотними технологіями та кібербезпекою", - йдеться в повідомленні.

Також в угоді чітко закріплена підтримка з боку Латвії майбутнього членства України в ЄС і НАТО.

Читайте також:

Зазначається, що документ чинний протягом 10 років і передбачає можливість продовження його дії за взаємною згодою сторін.

Раніше ми писали, що 3 квітня президент України Володимир Зеленський та президент Фінляндії Александр Стубб підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK