Ситуація в енергосистемі 18 квітня: Україна залучає екстрену допомогу від інших країн

Україна залучила екстрену допомогу від операторів системи передачі країн-сусідів.
Ситуація в енергосистемі 18 квітня: Україна залучає екстрену допомогу від інших країн
Ілюстративне фото / Getty Images

У четвер, 18 квітня, для покриття потреб споживачів Україна використовує електроенергію власної генерації, імпорт та аварійну допомогу від країн-сусідів. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

Як розповіли в міністерстві, через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості в Кривому Розі й на Донеччині, обмеження діють і сьогодні. 

"Учора у вечірні пікові години відбувалось екстрене постачання електроенергії з Румунії, Польщі та Словаччини. Обсяг допомоги склав менше відсотка від добового обсягу споживання електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Станом на ранок 18 квітня також залучається екстрена допомога від операторів системи передачі цих країн. Прогнозний обсяг залученої електроенергії складе близько 2% від загального обсягу споживання. 

Раніше ми писали, що через похолодання та хмарну погоду споживання електроенергії в Україні стрімко зростає. Уранці 17 квітня його рівень на 6,5% більше за аналогічний показник 16 квітня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK