В Україні зростає попит на використання BankID - НБУ

За І квартал 2024 року загальна кількість успішних електронних ідентифікацій, які були здійснені з використанням Системи BankID НБУ,  становила 16,1 млн.
В Україні зростає попит на використання BankID - НБУ
Національний банк України / flickr.com

Національний банк України спостерігає постійне зростання попиту на використання Системи BankID НБУ як способу віддаленої ідентифікації та верифікації користувачів для отримання доступу до широкого спектру дистанційних послуг в Україні. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Так, за І квартал 2024 року загальна кількість успішних електронних ідентифікацій, які були здійснені з використанням Системи BankID НБУ,  становила 16,1 млн, що на 16% більше, ніж у IV кварталі 2023 року. 

"Наразі це найбільша кількість успішних ідентифікацій за квартальний період із початку роботи системи", - йдеться в повідомленні.

Упродовж I кварталу 2024 року до системи підключено вісім нових абонентів - надавачів послуг. Йдеться про небанківські фінансові установи, які працюють у сфері онлайн-кредитування.

Читайте також:

Наразі Система BankID НБУ налічує 142 учасники: 38 банків-ідентифікаторів та 104 абоненти-надавачі послуг.

Раніше ми писали, що Національний банк України з метою забезпечення ефективного розвитку системи BankID НБУ посилив захист даних користувачів та уточнив низку вимог про відповідальність її учасників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK