У Мінекономіки повідомили про зростання ВВП на 4,3%, незважаючи на війну

За попередніми оцінками Мінекономіки, зростання ВВП у квітні 2024 року порівняно з квітнем 2023 року становило близько 4,3% [±1%].
У Мінекономіки повідомили про зростання ВВП на 4,3%, незважаючи на війну
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на війну та масовані ракетні обстріли з боку РФ, українська економіка продовжує відновлюватися. За попередніми оцінками Міністерства економіки, зростання ВВП у квітні 2024 року порівняно з квітнем 2023 року становило близько 4,3% [±1%]. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Читайте також:

У підсумку за січень-квітень 2024 року зростання оцінюється на рівні 4,4% [±1%] порівняно з відповідним періодом минулого року.

"У квітні 2024 року продовжується тенденція відновлювального зростання економіки, яка була підтримана рекордними обсягами експорту товарів, збільшенням попиту на будівельні послуги в умовах бюджетного фінансування на відновлення інфраструктури, продовженням поліпшення ділових настроїв та пожвавленням споживчої активності", - прокоментувала перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

За її словами, стабільна робота морського коридору стимулювала галузі перевезення залізничним транспортом, виробництво металургійної продукції, а також видобування металевих руд.  

"Позитивні тенденції спостерігались у транспортній галузі, промисловості, будівництві, сільському господарстві та внутрішній торгівлі. Загалом економіка продовжує адаптуватись та набувати характеристик економіки воєнного часу. Водночас високі безпекові ризики, чергове пошкодження енергетичних об'єктів, а також значний дефіцит кваліфікованих кадрів і далі негативно тиснули на ВВП", - пояснила міністр.

Читайте також:

Свириденко зазначила, що у квітні промислові підприємства продовжували відновлювати економічну активність як за рахунок експортоорієнтованих виробництв, так і попиту на інвестиційну продукцію: машинобудування (ВПК) та будівельні матеріали.

Водночас після чергових атак на енергосистему України та значних пошкоджень і руйнувань ТЕС та ГЕС тимчасово втрачено частину генераційних об'єктів.

Читайте також:

"Проблеми з електрогенерацією можуть мати потенційно негативний вплив на роботу промисловості, особливо найбільших споживачів електроенергії, яким через технологічні особливості виробничих процесів майже неможливо переорієнтуватися на альтернативні джерела постачання електроенергії", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що економіка України стикається зі збільшеною загрозою, оскільки посилення російської агресії завдає шкоди енергосистемі та змушує Київ відправляти працівників на передову. Крім того, перенесення бойових дій на нові території може погіршити ситуацію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK