Україна у 2024 році розраховує ще на три транші обсягом $4,5 млрд від МВФ - Мінфін

На 2024 рік заплановано ще три перегляди програми МВФ Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF).
Україна у 2024 році розраховує ще на три транші обсягом $4,5 млрд від МВФ - Мінфін
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2024 році Україна розраховує залучити ще три транші обсягом 4,5 млрд дол. США за програмою МВФ Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF). Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, 23 травня керівництво Міністерства фінансів України провело робочу зустріч із керівництвом Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду та місії МВФ в Україні.

Крім бюджетних питань, серед яких виконання бюджету 2024 та підготовка до бюджетного процесу 2025, та подальшої потреби в зовнішньому фінансуванні, сторони обговорили підготовку до четвертого перегляду програми МВФ Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF). 

Читайте також:

"На 2024 рік програмою EFF передбачено 5,4 млрд доларів США бюджетної допомоги Україні, з яких уже надійшло близько 880 млн доларів США в результаті успішного третього перегляду програми в березні 2024 року", - йдеться в повідомленні.

На 2024 рік заплановано ще три перегляди програми EFF.

З початку дії програми Україна виконала 21 структурний маяк МВФ, 14 з яких стосуються фіскальної політики та фінансового сектору. Зокрема, включають законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики та управління державним боргом.

Читайте також:

Зазначається, що загальний обсяг програми EFF на 2023-2027 роки становить 15,6 млрд доларів США. EFF є частиною пакета міжнародної підтримки України, який наразі становить близько 122 млрд доларів США.

Раніше ми писали, що 26 березня Україна отримала четвертий транш фінансування на суму близько 880 млн доларів США (663,9 млн СПЗ) від МВФ у рамках програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK