НБУ планує обмежити грошові перекази: до чого готуватись українцям

Національний банк України готує запровадження граничних лімітів переказу грошей із картки на картку.
НБУ планує обмежити грошові перекази: до чого готуватись українцям
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України наразі доопрацьовує проєкт рішення, що передбачає певні ліміти на вихідні операції "з картки на картку". Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Олійник.

Читайте також:

За його словами, рішення стосується виключно P2P-перекладів. Операції за реквізитами IBAN доступні без обмежень.

"Наразі обговорюється варіант лімітів - не більше 30 операцій і до 100 000 грн на місяць в одному банку (зазвичай люди мають рахунки в кількох банках). Але остаточний варіант рішення буде ухвалено приблизно за місяць після ретельного обговорення", - повідомив чиновник.

Олійник розповів, що НБУ провів дослідження операцій клієнтів 7 найбільших транзакційних банків (більше 91% усіх емітованих карток) за 2 квартали 2024 року, на основі якого визначили, що обмеження в 30 операцій на місяць не відчують 98,44% клієнтів банків. Обмеження за сумою не вплине на 95% клієнтів.

Читайте також:

Також у Нацбанку запевняють, що нові норми щодо переказів, які пропонуються, не створюватимуть ніяких обмежень та ускладнень волонтерам. Кількість можливих вхідних операцій "на картку" не змінюється, і волонтери й надалі можуть проводити збори.

Раніше ми писали, що Національний банк прийняв Найбільший пакет пом'якшення валютних обмежень для підприємств із початку повномасштабної війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK