Гарантії безпеки та підтримка: Україна та Бельгія уклали двосторонню угоду

Бельгія - 11 країна, з якою Україна уклала двосторонню безпекову угоду.
Гарантії безпеки та підтримка: Україна та Бельгія уклали двосторонню угоду
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

У Брюсселі президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Читайте також:

Бельгія виділить Україні на військову допомогу щонайменше 977 млн євро цього року. Таке зобов'язання, а також готовність надавати підтримку нашій країні протягом десятирічного терміну дії угоди закріплені в цьому документі.

"Уперше в такій безпековій угоді вказана конкретна кількість військових літаків, які нададуть Україні: 30 F-16 до 2028 року. При цьому перші винищувачі мають бути передані вже цьогоріч", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Бельгія гарантує, що надаватиме своєчасну безпекову допомогу, сучасну військову техніку та озброєння з урахуванням потреб України у сфері військово-повітряних сил та протиповітряної оборони, морської безпеки, розмінування та в межах коаліції з питань боєприпасів і сприятиме проведенню військових тренувань.

Окремі блоки документа присвячені двосторонній співпраці в оборонній промисловості, підтримці Української формули миру, посиленню санкцій, відшкодуванню збитків, притягненню агресора до відповідальності, використанню на потреби України конфіскованих російських активів та допомозі в економічному відновленні й відбудові.

Крім того, в угоді Бельгія чітко підтверджує підтримку майбутнього членства України в ЄС і НАТО.

Читайте також:

Зазначається, що Бельгія - 11-та країна, з якою Україна уклала двосторонню безпекову угоду на виконання положень Спільної декларації G7, ухваленої у Вільнюсі 12 липня 2023 року.

Раніше ми писали, що в Мадриді президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK