ДБР викрили «схему» відчуження нерухомості у «Київміськбуду» на сотні мільйонів

Організаторам загрожує до 10 років ув'язнення.
ДБР викрили «схему» відчуження нерухомості у «Київміськбуду» на сотні мільйонів
ілюстративне фото / t.me/DBRgovua

Державне бюро розслідувань (ДБР) спільно з Нацполіцією викрило незаконну схему присвоєння нерухомості ПрАТ «ХК Київміськбуд» вартістю понад 282 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними слідчих, "схему" організував бізнесмен - власник одного з підприємств-управителів фонду фінансування будівництва та директор компанії, через яку здійснювалася оплата купівлі нерухомості. Вони підробляли документи та без відома забудовника здійснили продаж майнових прав на об'єкти нерухомості на підконтрольних осіб.

Зазначається, що правоохоронці провели 29 обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів у Києві та Київській області. У ході слідчих дій вилучено електронні носії інформації, мобільні телефони та документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Читайте також:

Повідомляється, що внаслідок слідчих дій:

  • Організатору схеми повідомлено про підозру в організації протиправного заволодіння майном, що спричинило тяжкі наслідки, несанкціоноване поширення інформації з обмеженим доступом (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 206-2, ч. 1 ст. 361-2 КК України) , а також директор підприємства, через яке провадилася оплата придбання нерухомості, підозрюється у пособництві протиправному заволодінні майном (ч. 5 ст. 27, ч. 3, ст. 206-2 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
  • Організатору схеми рішенням суду застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 282,6 млн гривень. Вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів іншим підозрюваним.
  • У ході розслідування також було викрито працівника податкової служби та співробітника держбанку, які надавали фігурантам схеми інформацію про низку товариств. Зокрема, номери, дати відкриття та закриття рахунків, інформація про реєстрацію платника податку на додану вартість та єдиного соціального внеску, інформація про місце обліку, стан рахунків, рух коштів за ними тощо.
  • Податковику повідомлено про підозру в несанкціонованих діях з інформацією, що обробляється в електронно-обчислювальних машинах, вчинених повторно, та несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 362, ч. 1 ст. 361-2). покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.
  • Працівнику держбанку повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті чи розповсюдженні інформації з обмеженим доступом (ч. 1 ст. 361-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років.

Раніше ми писали про те, що ГБР повідомило про підозру заступника директора одного з департаментів КМДА, який вимагав хабарі у київських автоперевізників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK