У СБУ розповіли про нові схеми для ухилянтів: як працювали

СБУ затримала організатора схеми для ухилянтів, який раніше вже притягувався за переправлення чоловіків за кордон.
У СБУ розповіли про нові схеми для ухилянтів: як працювали
СБУ викрила нові схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала ще 3 схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів незаконної діяльності. Про це повідомила СБУ.

Читайте також:

За гроші вони допомагали ухилянтам втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів або уникнути призову через підроблені документи. Вартість таких "послуг" становила до 15 тис. євро. Сума залежала від терміновості та способу уникнення мобілізації.

На Буковині затримано рецидивіста з Чернівецького району, який уже перебуває під слідством за організацію каналу нелегальної міграції. Тоді на час розслідування суд обрав для нього запобіжний захід, який не передбачає перебування під вартою.

Читайте також:

"Скориставшись цим, фігурант продовжив поширювати в месенджері "рекламні" оголошення, де пропонував військовозобов'язаним допомогу у втечі до Євросоюзу. Потім він зустрічався зі своїми клієнтами, відвозив їх на власному авто до кордону, а далі показував лісові стежки у напрямку сусідньої країни", - йдеться а повідомленні.

На Закарпатті затримано місцевого жителя, який переправляв військовозобов'язаних до Євросоюзу через прикордонну річку. Фігурант прокладав для своїх клієнтів маршрут по мілині або мілководдю.

Читайте також:

На протилежному березі ухилянтів зустрічали інші учасники злочинної схеми, які допомагали "новоприбулим" легалізуватися в зарубіжній країні.

У Харківській області викрито місцевого ділка, який торгував підробленими посвідченнями про зняття з військового обліку. Задокументовано факти, коли ухилянти намагалися ввести в оману представників ТЦК, пред'вляючи військовим видані ним фальшиві документи.

Читайте також:

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Раніше ми писали, що прикордонники Ізмаїльського загону зупинили на Одещині фуру, у якій замість зерна було понад 40 чоловіків призовного віку. У такий спосіб вони намагалися незаконно виїхати з України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK