Україна та ЄС підписали угоду щодо залучення 27 млрд євро в рамках Ukraine Facility

Перший транш обсягом 1,9 млрд євро Україна отримає вже в червні.
Україна та ЄС підписали угоду щодо залучення 27 млрд євро в рамках Ukraine Facility
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна та Європейський Союз підписали угоду загальним обсягом 27 млрд євро на 2024-2027 роки в межах інструменту Ukraine Facility. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Зазначається, що підписантами від України виступили міністр фінансів Сергій Марченко та голова Національного банку Андрій Пишний.

Перший транш обсягом 1,9 млрд євро Україна отримає вже в червні. Зазначені кошти є безумовним фінансуванням (Pre-financing). Решту бюджетної підтримки Україна отримуватиме щоквартально після виконання індикаторів, передбачених у Плані України.

Читайте також:

У Мінфіні нагадали, що в березні-квітні 2024 року до державного бюджету вже надійшло два транші в рамках перехідного фінансування обсягом 6 млрд євро відповідно до інструменту Ukraine Facility. 

Раніше ми писали, що 14 травня Рада ЄС затвердила План для України Facility. Імплементаційне рішення відкриває шлях до підписання відповідних документів про фінансування в рамках програми, а також подальшої реалізації Ukraine Facility у 2024-2027 роках.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK