До 300 тис грн: Київ збільшив суму компенсації за придбання генераторів для багатоповерхівок

Київрада збільшила суму відшкодування за придбання генераторів ОСББ, ЖБК та управителями багатоквартирних житлових будинків.
До 300 тис грн: Київ збільшив суму компенсації за придбання генераторів для багатоповерхівок
Ілюстративне фото / Getty Images

Київська міська рада збільшила суму відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами та управителями багатоквартирних житлових будинків. Про це повідомила пресслужба КМДА.

Читайте також:

Відповідне рішення було ухвалено 4 липня на пленарному засіданні Київської міської ради.

"В умовах війни місто надає часткову компенсацію об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків за купівлю генераторів. І сьогодні Київрада збільшила суму цих відшкодувань, оскільки існує дуже гостра потреба обладнати всі будинки альтернативними джерелами енергії", - наголосив депутат Київради Олександр Бродський.

Тепер співвласники будинків поверховістю до 6 поверхів зможуть отримати до 100 тис. грн компенсації, будинків 7-16 поверхів - до 200 тис. грн компенсації, будинків від 17 поверхів та з даховими або вбудовано-прибудованими котельнями - до 300 тис. грн компенсації. 

Читайте також:

Депутат також додав, що співвласники, які вже раніше отримали компенсацію, зможуть доотримати суму відшкодування відповідно до нових змін.

Раніше ми писали, що при ліквідації аварійних та надзвичайних ситуацій норми допустимого рівня шуму, зокрема генераторів, не застосовуються. Таким чином в умовах частих відключень світла власників генераторів не будуть штрафувати за шум від приладів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK