Україна та Люксембург уклали угоду про співробітництво у сфері безпеки: що в документі

Загалом Україна уклала вже 22 двосторонні безпекові угоди.
Україна та Люксембург уклали угоду про співробітництво у сфері безпеки: що в документі
Прем'єр-міністр Люксембургу Люк Фріден та президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

У Вашингтоні президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Люксембургу Люк Фріден уклали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною й Великим Герцогством Люксембург. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Читайте також:

Цього року Люксембург виділив 80 млн євро на оборонну допомогу Україні й надаватиме підтримку з такою ж динамікою впродовж усього десятирічного терміну дії угоди. Загалом із початку повномасштабного російського вторгнення ця країна надала військову підтримку нашій державі на понад 250 млн євро.

В угоді йдеться про розширену співпрацю у сфері оборонної промисловості. Люксембург допомагатиме в залученні джерел фінансування та підтримуватиме зусилля України щодо інтеграції оборонної промисловості до стандартів оборони й безпеки НАТО та ЄС.

Читайте також:

Окремі блоки документа стосуються гуманітарної допомоги та підтримки українських внутрішньо переміщених осіб. Люксембург сприятиме звільненню й поверненню всіх українців, передусім дітей.

Угода також містить блоки щодо підтримки української культури та мистецтва, довгострокової допомоги у впровадженні реформ, відновленні України, поглибленні економічного співробітництва, підтримки Української формули миру, притягнення РФ до відповідальності, реалізації компенсаційного механізму та посилення санкцій проти держави-агресорки.

Читайте також:

Крім того, у документі Люксембург підтверджує свою підтримку майбутнього членства України в ЄС і НАТО.

Загалом Україна уклала вже 22 двосторонні безпекові угоди.

Раніше ми писали, що у Варшаві президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Республікою Польща.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK