Україна та США підписали найсильнішу угоду за час незалежності нашої держави, - Зеленський

За словами президента США, Україна матиме все, що їй буде необхідно для захисту, та отримуватиме цю допомогу швидкими темпами.
Україна та США підписали найсильнішу угоду за час незалежності нашої держави, - Зеленський
Володимир Зеленський та Джозеф Байден / president.gov.ua

Підписана із США двостороння безпекова угода підтверджує надійність підтримки незалежності України з боку Сполучених Штатів Америки. Про це президент Володимир Зеленський заявив в Італії під час спільної пресконференції з президентом США Джозефом Байденом, передає пресслужба Офісу президента.

Читайте також:

Зеленський повідомив, що в угоді містяться пункти щодо справедливої відповідальності РФ за цю війну та важливі позиції щодо зброї для українського захисту. Зокрема, конкретні пункти щодо систем "Петріот", постачання Україні ескадрилей винищувачів та необхідної зброї.

"Філософія безпекової угоди між Україною та США фактично є філософією НАТО, і саме тому питання про Альянс наскрізно висвітлене в її тексті. Америка підтримує майбутнє членство України в НАТО та визнає, що наша безпекова угода є ланкою до членства України в НАТО", - сказав президент України.

Читайте також:

Глава держави також відзначив лідерство президента США в рішенні G7 про 50-мільярдний кредит для нашої країни.

"Російські заморожені активи мають бути спрямовані на захист життя українців від російського терору та на відшкодування збитків, завданих Україні агресором. Це справедливо й абсолютно правильно", - наголосив Зеленський.

Читайте також:

За словами Байдена, мета цієї угоди- посилити захист України та її потужності стримувати агресора. США надаватимуть Україні зброю та боєприпаси, розширюватимуть обмін розвідувальними даними. 

Крім того, буде посилено взаємодію між Збройними силами України та США відповідно до стандартів НАТО, також здійснюватимуться інвестиції у військово-промислову базу для забезпечення можливостей України власною зброєю.

Читайте також:

"Двостороння безпекова угода окреслює спільне бажання справедливого миру, що базується на Статуті ООН, принципах суверенітету й територіальної цілісності. Миру із широкою фундаментальною підтримкою у світі. І миру, у якому Росія несе відповідальність за шкоду, завдану в цій війні", - сказав Байден.

Він додав, що Україна матиме все, що їй буде необхідно для захисту, та отримуватиме цю допомогу швидкими темпами.

Раніше ми писали, що 31 травня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Королівства Швеція Ульф Крістерссон у Стокгольмі підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK