Українські банки зафіксували приплив коштів клієнтів та очікують продовження тренду - опитування НБУ

Обсяг коштів населення та бізнесу в банках у ІІ кварталі значно зріс.
Українські банки зафіксували приплив коштів клієнтів та очікують продовження тренду - опитування НБУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У II кварталі значно зріс обсяг коштів населення та бізнесу в банках. Фінустанови очікують на його подальше зростання в наступному кварталі. Про це свідчать результати щоквартального опитування про банківське фондування, повідомляє пресслужба Національного банку України.

Читайте також:

"У ІІ кварталі зріс обсяг коштів як домогосподарств і корпорацій, так і оптового фондування, останнього - третій квартал поспіль переважно в окремих великих банках", - йдеться в повідомленні.

Фінустанови очікують подальшого зростання обсягу коштів населення та бізнесу в ІІІ кварталі. Натомість обсяг оптового фондування, на їхню думку, дещо зменшиться.

Середня вартість фондування в ІІ кварталі знижувалася четвертий квартал поспіль. Про зниження вартості повідомила найбільша за всю історію опитувань з ІІ кварталу 2021 року частка респондентів. Вартість оптових залучень також дещо зменшилася вперше за три квартали.

Читайте також:

Подальшого зниження вартості депозитів для домогосподарств та корпорацій і вартості оптового фондування в ІІІ кварталі очікують майже всі банки.

Раніше ми писали, що станом на 1 червня 2024 року загальна сума вкладів фізичних осіб (зокрема фізичних осіб-підприємців) у банках України становила 1 266,1 млрд грн, що на 21,9 млрд грн більше за показник попереднього місяця.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK