Україна отримає понад 4 млрд євро від ЄС у рамках Ukraine Facility: куди підуть гроші

Рада ЄС схвалила виділення Україні макрофінансової допомоги на суму 4,2 млрд євро в межах Ukraine Facility.
Україна отримає понад 4 млрд євро від ЄС у рамках Ukraine Facility: куди підуть гроші
Ілюстративне фото / Getty Images

У вівторок, 6 серпня, Рада Європейського Союзу схвалила виділення Україні макрофінансової допомоги на суму 4,2 млрд євро в межах фінансового інструменту Ukraine Facility. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Зазначається, що кошти буде спрямовано на першочергові соціальні та гуманітарні видатки державного бюджету. 

"ЄС є найбільшим донором зовнішнього фінансування з 24 лютого 2022 року. Міжнародна допомога відіграє вирішальну роль у забезпеченні бюджетної ліквідності та збереженні макрофінансової стабільності в умовах невизначеності", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

У Мінфіні наголосили, що Україна виконала всі заходи, визначені Планом України, до кінця другого кварталу. Це відкрило можливість отримання відповідного траншу.

Планом України було передбачено дев'ять індикаторів до кінця червня 2024 року. Зокрема, у сфері відповідальності Мінфіну було впровадження низки заходів у бюджетній сфері, управлінні публічними інвестиціями та державному адмініструванні. 

Читайте також:

У межах інструменту Ukraine Facility до держбюджету України вже надійшло 7,9 млрд євро. Очікується, що у 2024 році бюджетна підтримка від ЄС сягне 16 млрд євро. 

Раніше ми писали, що до Державного бюджету України надійшов грант від Сполучених Штатів Америки в розмірі 3,9 млрд доларів США.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK