Графіки відключень не застосовуватимуться для споживачів із 80% власної генерації - Міненерго

Стало відомо, до кого не застосовуватимуться обмеження електроенергії.
Графіки відключень не застосовуватимуться для споживачів із 80% власної генерації - Міненерго
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка звільняє від обмеження енергопостачання при застосуванні графіків відключення тих споживачів, що забезпечують себе не менше 80% електроенергії за рахунок власного виробництва. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, через масовані цілеспрямовані ворожі атаки на енергетичну інфраструктуру України енергосистема втратила понад 9 ГВт генеруючих потужностей, що спричинило значний дефіцит електроенергії й енергетичну кризу. 

"Рішення про незастосування обмежень енергопостачання тих споживачів, які будуть забезпечувати себе власною електроенергією в обсязі не менше ніж 80%, спрямовано на стимулювання встановлення і розвитку нових генеруючих потужностей, зменшення дефіциту електроенергії. Це є важливим для нашої енергетичної безпеки в цілому", - зазначив він.

Міністр розповів, що уряд робить чіткі кроки для стимулювання розвитку та розбудови розподіленої генерації з метою зміцнення енергонезалежності українських споживачів і підвищення стійкості енергосистеми України. 

Читайте також:

"Схвалені й активно реалізуються фінансові програми для фізичних осіб та бізнесу, запроваджено безмитне ввезення енергообладнання, спрощено процедури приєднання до мереж. Крім того, триває наймасштабніша ремонтна кампанія. Енергетики працюють цілодобово, щоб підготуватися до осінньо-зимового періоду", - додав Галущенко.

Раніше ми писали, що тепер громадяни та бізнес можуть завозити енергообладнання в пільговому режимі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK