Заступника голови Міненерго затримали на хабарі в $500 000: СБУ розповіла деталі

В Україні викрили масштабну корупційну схему, організовану заступником голови Міністерства енергетики.
Заступника голови Міненерго затримали на хабарі в $500 000: СБУ розповіла деталі
Заступника голови Міненерго затримали на хабарі / ssu.gov.ua

Служба безпеки та НАБУ за сприяння міністра енергетики викрили масштабну корупційну схему, яку організував його заступник. Чиновника затримали в Києві на хабарі в пів мільйона доларів. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За даними слідства, за цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати в користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

Йдеться про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована в межах найгарячішого напрямку східного фронту - Покровському.

Читайте також:

"Щоб отримати дозвіл на евакуацію обладнання з зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника міністра енергетики. Однак посадовець, у чиї обов'язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення", - йдеться в повідомленні.

До незаконної діяльності він залучив трьох спільників: приватного енерготрейдера, очільника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини. Саме з цього гірничого комбінату мали розпочати евакуацію устаткування після отримання організатором оборудки частини хабаря.

Передача неправомірної вигоди відбувалася через залучених спільників. Правоохоронці затримали посадовця Міненерго та трьох його спільників після отримання частини хабаря.

ssu.gov.ua

Читайте також:

Наразі всім чотирьом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції, яке є головним органом державної правової політики в 7 областях на Заході України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK