Металобрухт із дорогоцінними металами: Міноборони отримало 24,7 млн ​​грн шляхом переробки знищеної техніки

На майданчиках знищеної під час бойових дій військової техніки накопичено 1000 тонн металобрухту з вмістом дорогоцінних металів.
Металобрухт із дорогоцінними металами: Міноборони отримало 24,7 млн ​​грн шляхом переробки знищеної техніки
Знищена російська техніка / Getty Images

Знищену на фронті військову техніку відправляють на переробку, що приносить поповнення до бюджету України. Про це повідомили в Міністерстві оборони.

Читайте також:

"На майданчиках знищеної в ході бойових дій військової техніки та у визначених військових частинах Збройних cил України накопичено 1000 тонн металобрухту з вмістом дорогоцінних металів", - йдеться в повідомленні.

У складі металобрухту виявлено 100 кг золота, 1900 кг срібла та 25 кг платини. Його переробка здійснюється через спеціалізовані приватні переробні підприємства.

За даними відомства, за сім місяців 2024 року Міноборони отримало від переробки дорогоцінних металів 24,7 млн грн. До кінця року планується отримати ще не менше 18 млн грн.

Читайте також:

Зазначається, що кошти реалізації дорогоцінних металів розподіляються відповідно до нормативів НБУ: 80% для золота та платинових металів і 50% для срібла спрямовуються до державного бюджету.

Водночас решта 20% та 50% відповідно залишаються на спеціальному фонді Міноборони та використовуються для забезпечення потреб Збройних сил.

Раніше ми писали, що українські військовослужбовці можуть отримати грошову винагороду за знищення ворожої техніки на фронті



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK