Україна отримала 70 млн євро від БРРЄ на компенсації за знищене житло

Кошти буде спрямовано на фінансування житлових сертифікатів для українців, чиє житло було зруйноване внаслідок збройної агресії РФ.
Україна отримала 70 млн євро від БРРЄ на компенсації за знищене житло
Наслідки російської військової агресії в Україні / Getty Images

Україна отримала 70 млн євро від Банку Розвитку Ради Європи (БРРЄ) у рамках реалізації проєкту "HOME. Компенсація за знищене житло". Залучені кошти є першим траншем із передбачених двох етапів до кінця поточного року. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Згідно з проектом HOME кошти буде спрямовано на фінансування житлових сертифікатів як механізм прямої допомоги, завдяки якому громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене внаслідок бойових дій та терористичних атак РФ житло. 

Основними кінцевими бенефіціарами є учасники бойових дій, особи з інвалідністю та багатодітні сім'ї. 

Читайте також:

У рамках спільного з БРРЄ проєкту планується фінансування понад 2000 житлових сертифікатів, що дозволить близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло. Проєкт впроваджується в межах послуги  "єВідновлення" по всій території України.

Раніше ми писали, що завдяки програмі "єВідновлення" вже 65 тис. українських сімей отримали компенсацію за пошкоджене житло, а також оформлено понад 8 тисяч житлових сертифікатів за зруйновані приміщення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK