НБУ анулював ліцензію фінкомпанії через зв'язки з Росією

Нацбанк позбавив ліцензії компанію "Лізинг Тайм".
НБУ анулював ліцензію фінкомпанії через зв'язки з Росією
Національний банк України / depositphotos.com

Національний банк України анулював ТОВ "Лізинг Тайм" ліцензію на діяльність фінансової компанії через зв'язки з РФ. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

"Національний банк України застосував до ТОВ "Лізинг Тайм" захід впливу у вигляді анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії з огляду на визнання ділової репутації цієї установи небездоганною. Таким чином Національний банк продовжує реагувати на виявлені зв'язки власників небанківських фінансових установ із РФ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення про визнання ділової репутації власника ТОВ "Лізинг Тайм" Грегорі Штульберга та ТОВ "Лізинг Тайм" небездоганною було ухвалене 26 серпня 2024 року.

Читайте також:

Так, Нацбанк виявив, що Грегорі Штульберг опосередковано (через компанію, зареєстровану у Великій Британії) володіє російським "Алеф-Банком".

Україна застосувала секторальні санкції до всього фінансового сектору РФ строком на 50 років відповідно до рішення Ради національної безпеки й оборони України від 22 лютого 2023 року. Під дію секторальних санкцій підпадає й АТ "АКБ "Алеф-Банк".

Читайте також:

"Згідно з чинним законодавством наявність інформації про те, що особа є одночасно власником істотної участі інших юридичних осіб, до яких застосовано, зокрема, санкції Україною, є ознакою її небездоганної ділової репутації, що відповідно є ознакою небездоганної ділової репутації фінансової компанії", - пояснили в НБУ.

Рішення про анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії "Лізинг Тайм" набирає чинності з 10 вересня 2024 року.

Раніше ми писали, що АТ "Фонд декарбонізації України" отримало статус фінансової установи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK