НБУ зберіг облікову ставку на рівні 13%: деталі

Наразі НБУ вбачає за доцільне утриматися від відновлення циклу зниження облікової ставки.
НБУ зберіг облікову ставку на рівні 13%: деталі
Національний банк України / flickr.com

Правління Національного банку ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 13%. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

"З огляду на баланс ризиків і необхідність повернення інфляції до цілі 5% упродовж наступних років та забезпечення стійкості валютного ринку правління НБУ вирішило зберегти облікову ставку на рівні 13%", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в липні НБУ призупинив пом'якшення процентної політики, щоб зберегти належний рівень дохідності за гривневими інструментами, та наразі вбачає за доцільне утриматися від відновлення циклу зниження облікової ставки. 

Як пояснили в НБУ, рішення щодо збереження ключової ставки на рівні 13% у вересні спрямоване на підтримання інтересу до заощаджень у гривні та стримування попиту на валютному ринку.

Читайте також:

"Національний банк і надалі гнучко адаптуватиме монетарну політику в разі відхилення динаміки макроекономічних показників від очікувань та істотних змін у балансі ризиків для інфляції, стійкості валютного ринку та економічного розвитку", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що в липні правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 13%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK