Метро на Виноградар у Києві обійдеться на 8 млрд грн дорожче, ніж планувалося - Держаудитслужба

За результатами перерахунку показників вартості робіт, кошторис за 6 останніх років (з 2018 до 2024-го) збільшився на 8 млрд грн.
Метро на Виноградар у Києві обійдеться на 8 млрд грн дорожче, ніж планувалося - Держаудитслужба
Київський метрополітен / kyivcity.gov.ua

Відновлення будівництва метро на Виноградар у Києві обійдеться бюджету на 8 млрд грн дорожче, ніж планувалося. Таких висновків дійшли фахівці Державної аудиторської служби України внаслідок аудиту фінансової діяльності комунального підприємства "Київський метрополітен".

Читайте також:

"Прострочений борг у 4 млрд грн, відтермінування будівництва важливої транспортної артерії столиці та подорожчання на 8 млрд грн - результат "бізнес-схем" недоброчесного підрядника АТ "Київметробуд" та бездіяльності столичної влади", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували аудитори, "Київметробуд", який у 2018-2019 роках отримав із бюджету авансові платежі в розмірі 2,59 млрд грн, використовував ці гроші не за призначенням та не освоїв у терміни, визначені договором.

Читайте також:

"Замість того, щоб продовжувати будівництво Сирецько-Печерської лінії, підрядник розмістив частину перерахованих від КП "Київський метрополітен" коштів на депозитах. Зокрема, у 2019 році "Київметробуд" поклав 1,7 млрд грн на банківські рахунки в ПАТ АБ "Укргазбанк" , - зазначили в Держаудитслужбі.

Крім того, протягом 2018-2019 років бюджетні кошти скеровувались на оплату різних аудиторських, юридичних, консультаційних послуг, страхування фінансових ризиків, надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги іншій юридичній особі тощо.

"При цьому власне на саме будівництво гроші майже не йшли. Що, однак, не завадило "Київському метрополітену" в грудні 2019 року перерахувати підряднику ще додатково 1,41 млрд грн. З яких було освоєно лише 44,1 млн грн", - наголосили аудитори.

Читайте також:

Як результат, "майже 4 млрд грн перетворилися в прострочену заборгованість".

"Тепер відновлення будівництва метро на Виноградар обійдеться бюджету у 2,5 рази дорожче. За результатами перерахунку показників вартості робіт, кошторис за 6 останніх років (з 2018 до 2024-го) збільшився на 8 млрд грн: з 5,9 до майже 14 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що КП "Київський метрополітен" уклало договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар. Переможцем тендеру стало ТОВ "Група компаній "Автострада".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK