ЄС змінює правила перетину кордону: на які нововведення чекати українцям

Українцям пояснили, навіщо впроваджують зміни та яких нововведень чекати на кордоні.
ЄС змінює правила перетину кордону: на які нововведення чекати українцям
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

Європейський Союз змінює правила перетину кордону, що також стосується українців. Тепер замість штампів у паспорті буде сканування обличчя та відбитків пальців. Про це йдеться на урядовому порталі.

Читайте також:

"Безвіз не скасовується. Жодних додаткових зборів зараз не запроваджується. Змінюється підхід до перевірки документів", - йдеться в повідомленні.

3 10 листопада на кордонах ЄС запрацює нова IT-система EES (Entry/Exit System). Вона автоматично фіксуватиме в'їзд та виїзд усіх іноземців до країн Шенгенської зони. Це стосується всіх негромадян ЄС, включаючи українців, незалежно від наявності візи чи безвізу.

Система EES одноразово зафіксує ваші біометричні дані та зберігатиме їх 3 роки. Штампів у паспорті більше не буде. Реєстрація буде проходити автоматично через термінали самообслуговування.

kmu.gov.ua

Читайте також:

Чого чекати на кордоні

Як пояснили в уряді, під час першого в'їзду в людини візьмуть біометричні дані: відбитки пальців та фото обличчя. Час проходження кордону може збільшитись приблизно на 40 секунд.

Біометричні дані зберігатимуться 3 роки, повторно їх здавати не потрібно. Якщо людина відмовиться від біометрії, їй відмовлять у в'їзді. Далі, при кожному перетині кордону, потрібно буде сканувати паспорт у терміналі самообслуговування.

Читайте також:

Навіщо ЄС запроваджує EES:

  • спрощення перетину кордонів;
  • посилення безпеки за допомогою біометричних документів;
  • запобігання використанню підроблених паспортів;
  • протидія нелегальній міграції.

Раніше ми писали, що абсолютна більшість українців, незважаючи на всі складнощі та ризики, а також у разі отримання громадянства США або країни ЄС усе одно залишилися б жити в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK