США нададуть Україні оборонну допомогу на $7,9 млрд, - Зеленський

Також США запровадили нові санкції проти РФ.
США нададуть Україні оборонну допомогу на $7,9 млрд, - Зеленський
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму $7,9 млрд і запровадження санкцій проти Росії. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Читайте також:

"Вдячний президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 мільярда доларів США та запровадження санкцій проти Росії", - написав він у Telegram.

Зеленський зазначив, що США вдалося знайти спосіб виділити залишок допомоги Україні та забезпечити, щоб повноваження президента не закінчилися до кінця фінансового року в США.

Читайте також:

Президент України подякував США за надання додаткової батареї ППО Patriot, інших засобів протиповітряної оборони та перехоплювачів, безпілотників, ракет великої дальності та боєприпасів класу "повітря - земля", а також коштів для зміцнення оборонно-промислової бази України.

Стало відомо, що США розширюють програми з підготовки більшої кількості українських пілотів для польотів на F-16, а також запровадили санкції проти РФ.

Читайте також:

"Ми використаємо цю допомогу в найбільш ефективний і прозорий спосіб для досягнення нашої головної спільної мети: перемоги України, справедливого і тривалого миру і трансатлантичної безпеки", - додав глава держави.

Раніше ми писали, що США виділяють Україні 800 млн доларів на енергетику.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK