Сумки з доларами летіли з вікна: на Хмельниччині викрили чиновників на незаконному збагаченні

Під час слідчих дій посадовиця намагалася позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.
Сумки з доларами летіли з вікна: на Хмельниччині викрили чиновників на незаконному збагаченні
Керівницю Хмельницької МСЕК та її сина викрили в незаконному збагаченні / dbr.gov.ua

Працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 млн доларів США у різних валютах. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

Зазначається, що син посадовці обіймає керівну посаду в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Правоохоронці в межах розпочатого кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби, провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовців.

У керівниці МСЕК у робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів США, а також низку підроблених медичних документів, списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Читайте також:

Крім того, удома в посадовців працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти.

"Правоохоронці знаходили гроші у квартирі практично в кожному куточку: у шафах, шухлядах, нішах. Під час слідчих дій посадовиця намагалася позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Також правоохоронці виявили, що родина топчиновників володіє 30 об'єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м кв. в одному з парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також "накопичила" майже 2,3 млн доларів США.

Усі ці статки керівники не внесли до своїх щорічних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Читайте також:

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває. Вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозри. Їм загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією всього майна.

Раніше ми писали, що НАЗК виявило в ексомбудсменки ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування більш ніж на 42 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK