«Енергоатом» підписав договір на 595 мільйонів із компанією, щодо якої відкрито справу про банкрутство

Енергокомпанія платитиме наперед і сподіватиметься, що роботи будуть виконані.
«Енергоатом» підписав договір на 595 мільйонів із компанією, щодо якої відкрито справу про банкрутство
ілюстративне фото / uatom.org

Згідно з даними системи «Прозоро»   філія Південноукраїнської АЕС АТ "НАЕК "Енергоатом" уклала договір з ПрАТ "Юженергобуд" на 595 млн гривень на будівельні роботи та поточний ремонт із захисту критичних елементів атомної станції.

Читайте також:

У той же час, згідно відкритим базам даних, щодо південноукраїнської фірми-підрядника «Юженергобуд», власником якої є Ясеницький Матвій Андрійович, відкрито справу про банкрутство. При цьому компанія вже встигла "натендерити" у "Енергоатому" до цього контракту понад 143 млн грн.

У свою чергу, народний депутат Ярослав Железняк вважає сумнівним новий контракт «Енергоатому».

«Уважніше подивилися на вчорашній контракт для Південноукраїнської АЕС. Виявилося, що 600 млн «Енергоатом» планує віддати фірмі, щодо якої триває судове провадження про банкрутство. У квітневій ухвалі суд зазначив, що компанія не здатна самостійно профінансувати істотну частку активів. Але «Енергоатом» платитиме наперед і сподіватися, що роботи таки буде виконано», – написав нардеп у своєму ТГ-каналі.

Раніше ми писали про те, що «Енергоатом» лише 25 вересня уклав договір вартістю 509 млн грн на проектування та будівництво захисної споруди на Рівненській АЕС лише після заяв президента Володимира Зеленського в ООН, що енергоустаткування біля українських АЕС незахищене і ось-ось стане мішенню для російських ракет.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK