Україна втратила 8% міжнародних резервів: у НБУ пояснили, куди поділися кошти

Міжнародні резерви становили 38,9 млрд дол. США за підсумками вересня.
Україна втратила 8% міжнародних резервів: у НБУ пояснили, куди поділися кошти
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Станом на 1 жовтня 2024 року міжнародні резерви України становили 38 898,6 млн дол. США. У вересні вони знизилися на 8,1%. Про це повідомили в Національному банку.

Читайте також:

Така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для покриття структурного дефіциту валюти на ринку та згладжування курсових коливань, а також борговими виплатами країни в іноземній валюті.

"Ці операції були частково компенсовані надходженнями від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики (валютні ОВДП) та одним із найменших із початку року обсягів міжнародної допомоги, що надійшли у вересні після значних обсягів у серпні. Це вкотре продемонструвало притаманну для цього року неритмічність надходження допомоги від міжнародних партнерів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Національний банк продав на валютному ринку 3 213,8  млн дол. США та викупив до резервів 0,6 млн дол. США. Отже, чистий продаж валюти НБУ у вересні становив 3 213,2 млн дол. США.

На валютні рахунки уряду в Національному банку надійшло 674,7 млн дол. США. За обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті виплачено 552,4 млн дол. США. Крім того, Україна сплатила Міжнародному валютному фонду 729,8 млн дол. США.

У вересні завдяки переоцінці вартість фінансових інструментів збільшилася на 381,8 млн дол. США.

Читайте також:

"Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 5,0 місяця майбутнього імпорту", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що Національний банк України представив план переходу до одного, щоденного, кошика валют для встановлення офіційного курсу.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK