У Дніпровській міськраді викрили розкрадання 34 млн грн: як діяла схема

Відповідну суму привласнили троє власників місцевих рекламних агенцій, які діяли у співпраці з посадовцями міськради.
У Дніпровській міськраді викрили розкрадання 34 млн грн: як діяла схема
У Дніпровській міськраді викрили розкрадання коштів / ssu.gov.ua

Правоохоронці викрили схему розкрадання коштів із бюджету Дніпра, яка завдала державі збитків у щонайменше 34 млн грн. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

За матеріалами справи, відповідну суму привласнили троє власників місцевих рекламних агенцій, які діяли у співпраці з посадовцями міськради.

"Оборудка полягала в тому, що тендери на SMM, рекламу та висвітлення діяльності Дніпровської міськради вигравали "свої підприємці". Таким чином вони привласнили майже третину з загальної суми в 123 млн грн, які міськрада заклала на власну популяризацію протягом 2021-2023 років" , - йдеться в повідомленні.

Як свідчать матеріали провадження, тендери вигравали ФОПи з завищеними цінами, причому вони не мали ніякого відношення до маркетингової діяльності.

Читайте також:

Щоб реалізувати оборудку, посадовці міськради вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Після перерахування суми на баланс підприємців учасники схеми обготівковували їх та ділили між собою, а реальні послуги рекламодавців купували по мінімальній вартості.

Під час обшуків за місцями проживання й роботи фігурантів вилучено мобільні телефони, обладнання, банківські картки та чорнову документацію з доказами незаконної діяльності.

Читайте також:

Десятьом учасникам оборудки повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що одеська мерія замовила вікна для ліцею, які були замінені навесні



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK