Додатковий кредит: Україна отримає 300 млн доларів від Канади

Канада є одним із лідерів у підтримці України та стратегічним партнером, який надає значну допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення.
Додатковий кредит: Україна отримає 300 млн доларів від Канади
Міністр фінансів України Сергій Марченко / facebook.com/minfin.gov.ua

У п'ятницю, 11 жовтня, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав Четверту додаткову угоду з урядом Канади щодо додаткового кредиту в обсязі 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США). Кошти буде залучено через Адміністративний рахунок МВФ. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Зазначається, що фінансування в рамках укладеної угоди буде спрямоване на забезпечення пріоритетних видатків Державного бюджету України.

Додатковий кредит надається на строк 10 років, процентна ставка - 1,5% річних. Пільговий період становить 4,5 роки від дати надходження коштів.

Очікується, що кошти найближчим часом надійдуть до загального фонду державного бюджету. 

Читайте також:

"Канада є одним із лідерів у підтримці України та стратегічним партнером, який надає значну допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення. Пряма бюджетна підтримка з лютого 2022 року сягає понад 5 млрд доларів США", - прокоментував Марченко.

Раніше ми писали, що 2 жовтня міністр фінансів України Сергій Марченко підписав кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї щодо залучення 100 млн доларів США.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK