Чиновники Кривого Рогу без конкурсу продовжують на мільйони купувати продпайки у фірми екс-регіонала

Усього з 2016 року підрядник криворізької мерії «натендерив» переважно на Одещині 1,33 млрд грн.
Чиновники Кривого Рогу без конкурсу продовжують на мільйони купувати продпайки у фірми екс-регіонала
Підлеглі Вілкула наполягають на тому, що лише форма банки підрядника підходить для пайків / Колаж: dengi.ua

За даними «Прозорро», департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради 7 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Фабрика смаку» продуктових наборів для видачі мешканцям міста на 56,49 млн грн. При цьому підрядник виграв тендер без конкуренції та із «заточкою» щодо форми банок з шинкою.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Видання зазначає, що цього року до Кривого Рогу має бути поставлено 100 000 продуктових наборів за 565 грн. Це трохи дорожче за ціни таких же наборів від цієї ж фірми в березні, яка становила 518 грн. При цьому ціни окремих продуктів у складі комплекту, як і раніше, невідомі.

Повідомляється, що, як і минулого разу, замовник вимагав, щоб консервована шинка зі свинини була у фігурній банці: прямокутній, овальній або еліпсоїдній. Він доводив, що тільки такі банки дозволяють дістати шинку цілим шматком непошкодженої, а також опублікував відеозапис відкриття різних банок. Один із виробників шинки у круглих банках скаржився до АМКУ, але безуспішно. Тоді, у березні, «Фабрика смаку» отримала замовлення на 136,15 млн грн. При цьому, за даними порталу публічних коштів "Spending", березневий договір сплачено повністю.

Читайте також:

Журналісти з'ясували, що цьогорічне замовлення «Фабрика смаку» отримала взагалі без конкуренції, бо на відкриті торги ніхто більше не прийшов. Анонімна компанія скаржилася замовнику на вимоги, що консерви мають бути у банках. Вона просила дозволити реторт-пакети, мовляв, вони кращі, зручніші і дозволяються Міністерством оборони. Проте мерія Кривого Рогу відповіла, що їй потрібні консерви у банках за ДСТУ, а специфікації Міноборони не стосуються закупівлі для цивільного населення.

Видання також зазначає, що одеська «Фабрика смаку» належить директору Ігорю Левінзону та Ользі Боголюбовій. Левінзон раніше володів і керував ТОВ «Біт-Юг» (зупинено), що отримувало підряди на харчування в Одесі. При цьому ЗМІ пов'язували "Біт-Юг" із екс-нардепом від Партії регіонів Олександром Пресманом.

Щодо одеситки Ольги Олександрівни Боголюбової, то особа з такими ПІБ зазначена у реєстрі підписувачем одеського ТОВ «Оленич Груп Лтд» Костянтина Оленіча та Олександра Оленіча. Донедавна партнеркою Левінзона з «Фабрики смаку» була Тетяна Голубіна з Одещини. При цьому лише з 2016 року «Фабрика смаку» натендерила переважно на Одещині на 1,33 млрд грн.

Раніше ми писали про те, що підприємство Міноборони «Державний оператор тилу» вперше засекретило дані тендерів на постачання продовольства для ЗСУ майже на мільярд гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK