Розтратили 2 млрд грн на закупівлях для ЗСУ: судитимуть експосадовців Міноборони

Під час дії воєнного стану обвинувачені організували закупівлю неякісних бронежилетів на кошти, виділені з державного бюджету.
Розтратили 2 млрд грн на закупівлях для ЗСУ: судитимуть експосадовців Міноборони
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Судитимуть експосадовців Міноборони, які розтратили майже 2 млрд грн на закупівлях неякісної амуніції для військових. Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Читайте також:

Прокурори скерували до ВАКС обвинувальний акт стосовно колишніх заступника Міністра оборони України, керівника Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони, а також ексначальника управління розвитку речового забезпечення Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Їм інкриміновано розтрату майна і перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 114-1 КК України).

Читайте також:

Розслідуванням встановлено, що під час дії воєнного стану обвинувачені організували закупівлю неякісних бронежилетів на кошти, виділені з державного бюджету. 

У 2022 році між Міністерством оборони України та компаніями-нерезидентами з порушенням передбаченої процедури було укладено договори про закупівлю засобів індивідуального захисту. Амуніцію закуповували за завищеними цінами зі 100% оплатою.

Читайте також:

Експосадовці без перевірки прийняли засоби індивідуального захисту та передали неякісну продукцію на військові склади ЗСУ.

За висновками експертиз, амуніція не відповідає державним та військовим стандартам України, технічними вимогам для закупівлі бронежилетів різних типів і не може належним чином захистити українських військовослужбовців.

Читайте також:

Усього внаслідок незаконних дій обвинувачених окремі підрозділи Збройних сил України не були належно укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму майже 2 млрд грн.

Раніше ми писали, що керівнику одного з квартирно-експлутаційних управлінь Міністерства оборони України повідомили про підозру в розтраті понад 2,3 млн грн на закупівлі будматеріалів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK