На Вінниччині посадовці Міноборони попалися на оборудці з ліжками для військових

Керівник одного з відділів Міноборони разом із двома підлеглими уклали прямий неконкурентний договір із закупівлі армійських ліжок за завищеними цінами.
На Вінниччині посадовці Міноборони попалися на оборудці з ліжками для військових
Нацполіція викрила чиновників Міноборони, які наживалися на закупівлях / npu.gov.ua

На Вінниччині викрили злочинну групу посадовців, які під час проведення закупівель для військових завдали мільйонних збитків бюджету. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

"Зловживаючи службовим становищем керівник одного з відділів Міністерства оборони разом із двома підлеглими уклали прямий неконкурентний договір із товариством по закупівлі армійських ліжок за завищеними цінами. Сума збитку, яку зловмисники завдали своїми діями державному бюджету, становить майже 4,3 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, 39-річний начальник одного з відділів Міноборони спільно з 68-річним підлеглим та 44-річною підлеглою всупереч встановленому законом порядку закупили 2000 ліжок для військових за цінами, вище ринкових.

Читайте також:

Під час обшуків у службових приміщеннях правоохоронці вилучили мільйон гривень, документацію, "чорнові" записи, комп'ютерну техніку мобільні телефони.

Усім учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також:

На час досудового розслідування 39-річному підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 4 млн гривень. Його спільникам суд обрав запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Раніше ми писали, що внутрішній аудит Міністерства оборони України запрацював на повну силу. За останні 4 місяці у відомстві вдалося виявити корупційні порушення на понад 10 мільярдів грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK