Споживання електроенергії зростає: енергетики звернулися до українців

Українців просять користуватися потужними електроприладами в період найефективнішої роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00.
Споживання електроенергії зростає: енергетики звернулися до українців
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У понеділок, 21 жовтня, в Україні зафіксовано зростання споживання електроенергії. Однак графіки вимкнення світла не застосовуються. Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Читайте також:

"Споживання зростає. Сьогодні, 21 жовтня, станом на 9:30 воно було на 6,3% вищим, ніж попереднього робочого дня - у п'ятницю, 18 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в компанії, причина такого зростання споживання - зниження температури повітря на всій території України та масове використання обігрівачів, зокрема у вечірні години. 

У години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тож українців просять користуватися потужними електроприладами в період найефективнішої роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00. 

Читайте також:

При цьому імпорт електроенергії відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 6 790 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1195 МВт.

Раніше ми писали, що багатоквартирний будинок у Києві буде віддавати надлишкову електроенергію, одержувану від сонячної генерації, у загальну енергосистему країни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK