Запоріжжя та область можуть узимку взагалі залишитися без світла – губернатор

Де є централізоване опалення, встановлюватимуться когенераційні станції.
Запоріжжя та область можуть узимку взагалі залишитися без світла – губернатор
Іван Федоров / zoda.gov.ua

Жителів Запоріжжя та області влада закликає готуватися до гіршого сценарію відсутності електроенергії взимку. Запорізькі чиновники працюють над установкою когенераційних станцій.

Про це повідомляє «Економічна правда» із посиланням на слова голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова в ефірі телемарафону.

Читайте також:

Видання зазначає, що на запитання ведучої про те, на що чекати жителям міста Запоріжжя та підконтрольної частини області, Федоров відповів, що треба готуватися до того, що електрики не буде взагалі.

"Може, це не подобається. Тому що ми оперуємо такими категоричними речами. Але давайте готуватися до гіршого. Буде краще – буде супер", – заявив Іван Федоров.

Також повідомляється, що, за його прогнозом, у Запоріжжі може не бути централізованого електропостачання на водонапірні станції.

"Що ми повинні зробити? Ми повинні двічі зарезервувати. Встановити один генератор та другий", - пояснив губернатор.

Водночас, за його словами, на всі великі котельні міста Запоріжжя та Запорізької області, як, наприклад, у Вільнянську, де є централізоване опалення, буде встановлено когенераційні установки. Перші запрацюють уже у грудні.

"Чому є затримка і чому це зробили не до опалювального сезону? Тому що ми розуміємо, що Україна - величезна країна і сьогодні у нас є величезний попит на когенераційні установки. Жодне виробництво у світі не здатне покрити потреби величезної держави України. нас грошей немає. Наші партнери нам фінансують, для нас придбали. І вже 15 листопада перші когенераційні установки будуть на території Запоріжжя. Ми сподіваємося, займе до місяця. Тому ми зарезервуємо це", - розповів Федоров

Крім того, за словами чиновника, звичайні генератори як школах, так і в лікарнях вже є, і вони забезпечать електропостачання для освітнього процесу та надання медичної допомоги.

Раніше ми писали про те, що, за прогнозом ООН, у морозні періоди дефіцит в енергосистемі України становитиме від 3 до 6 гігават на години пік, що може призвести до відсутності світла до 18 годин на добу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK