Закупівлі для ЗСУ: Міноборони створює базу недобросовісних іноземних постачальників

Новий механізм дозволить аналізувати інформацію про іноземних контрагентів, які не виконали свої договірні зобов'язання щодо забезпечення потреб ЗСУ.
Закупівлі для ЗСУ: Міноборони створює базу недобросовісних іноземних постачальників
Українські військові / facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністерство оборони України розробило наказ щодо створення та ведення Переліку недобросовісних іноземних постачальників товарів, робіт і послуг оборонного призначення. Цей крок спрямований на підвищення прозорості та відповідальності в процесі закупівель для Збройних сил України, повідомили в Міноборони.

Читайте також:

"Новий механізм дозволить ефективно моніторити та аналізувати інформацію про іноземних контрагентів, які не виконали свої договірні зобов'язання щодо забезпечення потреб ЗСУ", - зазначив директор Департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський.

За його словами, Перелік є інформаційною базою, яка містить дані про недобросовісних іноземних контрагентів. Ця інформація буде доступна для міжнародних партнерів, на території яких зареєстровані та здійснюють свою діяльність ці контрагенти.

Як пояснили в МОУ, іноземний контрагент визнається недобросовісним, якщо щодо нього існує судове чи арбітражне рішення, яке набрало законної сили та не було виконане добровільно. Виключення з Переліку можливе в разі виконання контрагентом рішення суду чи арбітражу.

Читайте також:

Ведення Переліку та його використання при укладанні державних контрактів покладено на Департамент політики закупівель Міністерства оборони України.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів вніс зміни в правила проведення публічних закупівель: підвищив безпеку учасників торгів, зменшив можливості для зловживань замовників та розширив перелік підстав для закупівель без відкритих торгів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK