Рада відновила оформлення оренди землі - Шуляк

Від початку воєнних дій в Україні було призупинено ряд процесів із реєстрації земельних ділянок.
Рада відновила оформлення оренди землі - Шуляк
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Верховна Рада України остаточно ухвалила законопроєкт №7636, який передбачає відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"Від початку воєнних дій в Україні було призупинено ряд процесів із реєстрації земельних ділянок. Це був вимушений захід, щоб запобігти зловживанням, маніпуляціям чи рейдерським захопленням землі", - зазначила вона.

Читайте також:

Шуляк пояснила, що законопроєкт повертає реєстрацію прав оренди земель в Держгеокадастрі та Держреєстрі речових прав на нерухоме майно, відновлює торги на передачу в користування ділянок державної та комунальної форми власності.

"Це важливий крок в умовах війни та післявоєнного відновлення, адже створює додаткові умови для інвестицій та запуску бізнесу, який хоче і може релокуватися, розвиватися та підіймати українську економіку", - підсумувала голова партії.

Раніше ми писали, що в Україні на порталі "Дія" відновили послугу з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK