Привласнили нерухомість на 10 млн грн: на Одещині викрили шахраїв

Зловмисники підробили документи та організували силове захоплення бази відпочинку в Затоці.
Привласнили нерухомість на 10 млн грн: на Одещині викрили шахраїв
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На Одещині викрили шахраїв, які привласнили та легалізували земельну ділянку з базою відпочинку в Затоці. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

Було встановлено, що оборудку з державним майном організувала 41-річна жителька Одеси, яка тривалий час працювала в галузі права на одному з підприємств.

"Ще у 2019 році у жінки виник злочинний намір, спрямований на заволодіння однією з баз відпочинку в селищі Затока, що належала АТ "Укрпошта", та земельною ділянкою під нею, яка перебувала в комунальній власності Кароліно-Бугазької територіальної громади, загальною вартістю понад 10 млн грн, з подальшою легалізацією нерухомого майна", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що для реалізації задуму громадянка створила злочинну групу, до складу якої залучила осіб із кола підлеглих, знайомих та родичів.

До 2020 року спільники повністю провернули оборудку: підробили офіційні документи на нерухомість на підставну особу та організували силове захоплення об'єктів. А надалі експлуатували майно, надаючи комерційні послуги населенню, та отримували прибуток.

Наразі правоохоронці повідомили організаторці та її підлеглому про підозру за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Крім того, організаторці оборудки повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 ККУ.

За такі дії їм загрожує до 12-ти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в Києві викрили шахрайку, яка незаконно заволоділа квартирою в столиці. Уродженці Гомельської області Білорусі повідомили про підозру за фактом підробки документів, заволодіння чужим майном та його легалізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK