Чи можуть ВПО придбати житло за програмою пільгового кредитування "єОселя"

На яких умовах ВПО можуть придбати житло в рамках програми "єОселя".
Чи можуть ВПО придбати житло за програмою пільгового кредитування "єОселя"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть придбати житло за програмою пільгового іпотечного кредитування "єОселя". Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Читайте також:

Так, з 1 серпня 2023 року на забезпечення доступним іпотечним кредитуванням можуть претендувати, зокрема, внутрішньо переміщені особи.

Станом на 23 жовтня правом на отримання доступного іпотечного кредиту на житло скористалися 19 сімей із-поміж ВПО. Кількість заявок від переселенців поступово зростає, зазначили в міністерстві.

Відповідно до умов програми ВПО мають змогу придбати житло на вигідних умовах. А саме на строк до 20 років під фіксовану відсоткову ставку 7% річних у гривні на весь період кредиту.

Читайте також:

Предметом іпотеки за програмою можуть бути майнові права на:

  • житло, що будується в акредитованих уповноваженими суб'єктами (банками) об'єктах;
  • зареєстроване відповідно до законодавства житло, розташоване в багатоквартирних будинках, прийнятих в експлуатацію не раніше ніж за 3 роки до дати укладення кредитного договору.

Раніше ми писали, що 7 серпня Укргазбанк видав перші два кредити під 7% річних за розширеними умовами державної програми доступного іпотечного кредитування "єОселя".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK